ENEN
Всички категории

Новини от индустрията

Ти си тук : Начало> Статии > Новини от индустрията

Какво представлява волфрамовият карбид?

Време: 2022-02-22 Хитове : 53

Теоретичното съдържание на въглерод във волфрамовия карбид е 6.128% (атомно 50%). Когато съдържанието на въглерод във волфрамовия карбид е по-голямо от теоретичното съдържание на въглерод, в волфрамовия карбид се появява свободен въглерод (WC+C), а наличието на свободен въглерод прави заобикалящата карбонизация по време на синтероването. Волфрамовите зърна растат, което води до неравномерни зърна от циментиран карбид; волфрамовият карбид обикновено изисква високосъставен въглерод (≥6.07%) свободен въглерод (≤0.05%), а общият въглерод зависи от производствения процес и обхвата на приложение на циментирания карбид.

图片 1

Изискванията на циментирания карбид за размера на частиците на волфрамов карбид WC, според циментирания карбид за различни цели, използват различни размери на частиците на волфрамов карбид; режещи инструменти от циментиран карбид, като режещ ръб V-CUT нож и др., довършителната сплав е изработена от ултра фин финозърнест волфрамов карбид; среднозърнест волфрамов карбид се използва за груба обработка на сплави; средно едрозърнест волфрамов карбид се използва като суровина за гравитационно рязане и тежкотоварни режещи сплави.

Едрозърнестият волфрамов карбид се използва за минни инструменти с висока скална твърдост и голямо ударно натоварване; среднозърнестият волфрамов карбид се използва като суровина за износоустойчиви части, когато скалата има малък удар и малко ударно натоварване; когато се подчертае неговата устойчивост на износване, устойчивост на натиск и покритие на повърхността, като суровина се използва ултрафин субфин Дребен и среднозърнест волфрамов карбид; удароустойчивите инструменти се изработват главно от средно и едрозърнест волфрамов карбид.

Съхранение: Трябва да се съхранява в хладно и сух склад. По време на транспортиране опаковъчният контейнер трябва да се съхранява непокътнат и защитен от дъжд и слънчева светлина.

Опаковка, съхранение и транспорт: Продуктът е опакован в железни барабани (пластмасови барабани), облицовани с полиетиленови найлонови торбички, като нетното тегло на всяка торба не трябва да надвишава 50 кг. Думите „влагоустойчив“ и „нагоре“ трябва да бъдат изписани върху външния опаковъчен барабан. Продуктът трябва да се съхранява в хладен и сух склад. По време на транспортиране обърнете внимание на опаковъчния контейнер в добро състояние и предотвратявайте излагането на дъжд и слънчева светлина.

Приложение:
1. Широко се използва като високоскоростни режещи инструменти за струговане, структурни материали на пещта, компоненти на реактивния двигател, металокерамични материали, съпротивителни нагревателни елементи и др.
2. Използва се за производство на режещи инструменти, износоустойчиви части, топилни тигели за метали като мед, кобалт и бисмут и устойчиви на износване полупроводникови филми.
3. Използва се като материал за супер твърд инструмент и устойчив на износване материал. Може да образува твърди разтвори с много карбиди. WC-TiC-Co карбидни инструменти са широко използвани. Може да се използва и като модифицирана добавка за карбиди с тройна система NbC-C и TaC-C, която може не само да намали температурата на синтероване, но и да поддържа отлични свойства и може да се използва като аерокосмически материали.
4. Прахът от волфрамов карбид (WC[9]) се синтезира чрез използване на волфрамов анхидрид (WO3) и графит при висока температура от 1400-1600℃ в редуцираща атмосфера. Плътните керамични продукти могат да бъдат получени чрез синтероване с горещо пресоване или синтероване с горещо изостатично пресоване.

Горещи категории