ENEN
Всички категории

Новини от индустрията

Ти си тук : Начало> Статии > Новини от индустрията

Какво е дросел в нефтените и газовите операции?

Време: 2022-02-22 Хитове : 89

图片 2

Повечето съоръжения за производство на нефт и газ използват устройство, известно като дросел за контрол на потока на флуидите, произведени от кладенци. Обикновено оборудването като тръбопроводните нагреватели и сепараторите на кладенеца съдържат дросел. Има малък отвор, наречен дросел, който помага за намаляване на налягането, докато течностите протичат през него. Дроселът е проектиран да се справи с ерозионна услуга под формата на пясъчни частици в течностите. Прочетете, за да научите повече за дросела, неговите части и видове.

Какво е дроселен клапан?
Клапанът на дросела в нагревател на нефтено находище, сепаратор на кладенец и друго оборудване за нефт и газ е подобен на положителния дросел. Той заменя модула на капака и се предлага с модул на щепсел и регулируемо издигащо се стебло, което седи в зърното. Това позволява на оператора да регулира налягането и потока според изискванията на процеса. Регулируемите дроселни клапани обикновено се предлагат с ръчен или автоматичен оператор на ствола на клапана и са по-често срещани поради тяхната гъвкавост.

Размер на зърна в дроселен клапан
Изработен от стомана или други издръжливи материали, дроселото зърно е сменяемо зърно или вложка, изработено с точен диаметър. Предлага се в различни размери и образува дросела, през който преминават течностите.

Видове дроселни клапи
Дроссел за игла и седалка

Това е най-опростеният вариант на положителния дросел, състоящ се от конусообразна тапа, която се поставя в зърното. Предлага се с издигащо се стебло и ръчно колело.

Дроссел с щепсел и клетка
Това обикновено използва щепсела като контролен компонент за дроселиране на потока на течности във вътрешния диаметър на пренесената клетка. Портовете в клетката са подредени по начин, който води до най-подходящата комбинация от дебит и контролен капацитет за различни цели.

Горещи категории